PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

CJ Vrancea: Peste 200 de locuri de cazare pentru refugiaţii ucraineni, în instituţii sau locuinţe private

Peste 200 de locuri de cazare pentru refugiaţii ucraineni, în instituţii şi la persoane fizice, au fost identificate până în prezent la nivelul judeţului Vrancea, a informat, luni Consiliul Judeţean (CJ) Vrancea, potrivit AGERPRES.

Astfel, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vrancea pune la dispoziţia familiilor cu copii din Ucraina, aflate în tranzit prin judeţ, mai multe locuri de cazare, în oraşul Panciu.

Şi tot la Panciu, administraţia locală pune la dispoziţia familiilor din Ucraina mai multe spaţii de cazare, într-un bloc social din oraş.

Administraţia judeţeană a precizat că zeci de vrânceni şi-au oferit disponibilitatea de a oferi spaţii de cazare sau chiar de a găzdui în propriile locuinţe familiile ucrainene fugite din calea războiului.

Demersuri pentru a veni în sprijinul refugiaţilor au făcut şi reprezentanţii Primăriei Municipiului Focşani, care au organizat un punct de colectare la sediul Ansamblului Folcloric „Ţara Vrancei” pentru alimente neperisabile, apă, sucuri, medicamente, produse care ulterior vor fi transportate la Punctul de Frontieră Giurgiuleşti pentru a le fi oferite persoanelor venite din Ucraina. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE