PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Brăila: Nava ‘Ovidiu’ a Consiliului Judeţean, modernizată cu fonduri europene în valoare de 300.000 euro

Nava ‘Ovidiu’ care aparţine Consiliului Judeţean (CJ) Brăila se află în momentul de faţă într-un proces de reabilitare şi modernizare cu fonduri europene în valoare de 300.000 euro, lucrări care vor fi gata în luna aprilie, a anunţat preşedintele instituţiei, Francisk Chiriac, potrivit AGERPRES.

„Nava ‘Ovidiu’ este aproape gata. Este reabilitată pe fonduri europene în valoare de 300.000 euro. Partea care stătea în apă avea probleme şi a fost înlocuită. S-au făcut revizii la motoare, are motoare noi acum, radare. Totul arată impecabil. Ea poate efectua un marş fără niciun fel de problemă, cu persoane la bord, cu echipaj complet, în condiţii foarte bune. Zece ani de zile de acum înainte, nu ar trebui să aibă niciun fel de problemă în a naviga pe Dunăre”, a declarat Chiriac.

Nava ‘Ovidiu’ este reabilitată în Şantierul Naval Mangalia în cadrul proiectului „Turism şi educaţie – o nouă cale de cunoaştere a zonei pescăreşti a judeţului Brăila”, care are drept scop dezvoltarea turismului educaţional şi ecoturismului în zona pescărească a judeţului Brăila.

„După finalizarea lucrărilor de modernizare, Nava ‘Ovidiu’ va avea aceeaşi destinaţie ca până acum, ea putând fi închiriată persoanelor juridice pentru diverse evenimente. Preţul aprobat în şedinţa CJ nu include profit, ci doar strict cheltuielile necesare ca vasul să poată funcţiona”, a spus Chiriac.

Înainte de 1989, Nava ‘Ovidiu’ a făcut parte din flota de plimbare pe Dunăre a lui Nicolae Ceauşescu, iar din 2005 se află în administrarea Consiliului Judeţean Brăila. AGERPRES 

(sursa foto digi24.ro)

ALTE ȘTIRI RECENTE