PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Vrancea: Primăria Focşani a semnat contractul pentru achiziţia a 16 autobuze electrice

Primăria municipiului Focşani a semnat contractul pentru achiziţia a 16 autobuze electrice, autovehiculele urmând să circule în oraş din toamna acestui an, a informat, vineri, instituţia, potrivit AGERPRES.

„Primele autobuze electrice vor circula în oraş în toamna acestui an, după ce, vineri, primarul municipiul Focşani, Cristi Valentin Misăilă, a semnat contractul de furnizare autobuze electrice, staţii de încărcare, componente de sistem, inclusiv montaj şi punere în funcţiune în cadrul proiectului european ‘Modernizarea transportului public în Municipiul Focşani’, cu o valoare totală de 38.421.490,52 lei”, se arată într-un comunicat al primăriei Focşani.

În cadrul acestui contract vor fi achiziţionate 16 autobuze electrice, din care nouă autobuze electrice de 10 metri şi şapte autobuze electrice de şase metri, vor fi achiziţionate 16 staţii de încărcare lentă, precum şi cinci staţii de încărcare rapidă şi va fi implementat un sistem de ticketing, cu toate componentele sale. De asemenea, vor fi modernizate staţiile de transport public şi va fi implementat un subsistem de acordare a priorităţii pentru vehiculele de transport public, de informare a călătorilor şi de monitorizare şi management al flotei de vehicule.

Cele 16 autobuze vor avea, în medie, o autonomie de 100-150 kilometri, vor avea montate sisteme de informare traseu şi sisteme de ticketing şi sunt dotate cu rampă acces pentru persoane cu mobilitate redusă.

Potrivit autorităţii locale, deşi durata contractului este de 15 luni, reprezentantul firmei furnizoare a dat asigurări că cele 16 autobuze electrice vor fi livrate în toamna acestui an. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE