PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Timiş:Viceprimarul Tabără cere soluţii de la colegi pentru stadionul sportiv;Poli a pierdut meciul fiindcă a căzut nocturna

Viceprimarul Timişoarei, Cosmin Tabără, a declarat, vineri, că aşteaptă soluţii de la colegii săi din administraţia locală pentru a rezolva problema unui stadion sportiv în municipiu, după ce joi seara, echipa de fotbal locală, Politehnica, a pierdut meciul la masa verde, în faţa celor de la Ploieşti, întrucât nu a funcţionat nocturna de pe Stadionul „Dan Păltinişanu”, potrivit AGERPRES.

„Din păcate, ne facem tot mai mult de râs. Timişoara are nevoie de stadion, iar până se va (re)construi ‘Dan Păltinişanu’ avem obligaţia de a ne apuca, din bugetul propriu, să construim unul accesibil cluburilor, cu costuri minore de întreţinere şi care să permită desfăşurarea de evenimente sportive şi cultural-artistice. Avem multe solicitări pentru desfăşurarea de evenimente pentru Sala Olimpia şi nu avem spaţiu disponibil”, afirmă Cosmin Tabără, pe Facebook.

El detaliază că la prima licitaţie pentru stadionul „Lego” nu au existat ofertanţi şi a solicitat societăţii care a realizat studiul de fezabilitate (SF) să reactualizeze preţurile la materialele de construcţie, în special fier şi oţel, ţinând cont de creşterea preţului la aceste produse.

„Preţurile au fost actualizate, documentaţia a fost refăcută şi voi înainta primarului dosarul pentru a fi ulterior urcat din nou pe SEAP. Multă lume întreabă de ce fier, oţel. Pentru că SF aşa a fost făcut şi nu mai putem schimba aceste soluţii. Noi avem obligaţia de a-l construi, iar pe lângă şosele, parcuri, piste de biciclete şi poduri avem nevoie şi de un stadion. Aştept soluţii de la colegii din administraţie, de la funcţionari, sprijin pentru realizarea acestui obiectiv, nu motive simpliste că nu se poate. Cum nu se poate, ştiu şi eu. M-am simţit umilit ca suporter al echipei timişorene, al sportului timişorean, să pierdem un meci la masa verde pentru că nu a mai funcţionat nocturna. (…)”, susţine Cosmin Tabără.

Stadionul „Dan Păltinişanu”, construit în 1963, a ajuns într-o stare avansată de degradare, punând în pericol siguranţa jucătorilor şi a publicului. Obiectivul va fi demolat, urmând să se construiască altul cu 30.000 de locuri, de către Compania Naţională de Investiţii. Potrivit estimărilor, în acest an ar putea fi organizată licitaţia pentru proiectare şi execuţie. Investiţia este evaluată la 120.000.000 de euro, la care va participa cu o cotă şi Consiliul Judeţean Timiş şi ar trebui să fie dat în folosinţă în anul 2026. AGERPRES

(sursa foto opinitimisoarei.ro)

ALTE ȘTIRI RECENTE