PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Timiş: Transportul public naval îşi reia activitatea, pe Canalul Bega, din 1 martie

Transportul public naval de pe Canalul Bega îşi va relua activitatea din 1 martie, după ce cele şapte vaporaşe au fost andocate în luna decembrie şi au intrat în revizii tehnice, potrivit AGERPRES.

Vaporaşele destinate transportului public vor fi scoase la apă în 26 februarie, urmând să fie supuse testelor de rutină până în 1 martie, dată la care va fi reluat transportul public pe Bega, pe tronsonul navigabil staţia Ardealul – staţia Mihai Viteazul, a anunţat, vineri, purtătorul de cuvânt al Societăţii de Transport Public Timişoara, Cosmin Bradu.

De la 1 martie va fi mărit şi numărul bicicletelor din sistemul VeloTM, în cele 34 de staţii special amenajate în municipiu, astfel peste 300 de biciclete vor fi puse la dispoziţia celor care doresc să le utilizeze ca alternativă de transport în Timişoara, după ce acestea au fost supuse reviziei tehnice, în perioada iernii.

Anul trecut, sistemul de transport public naval din Timişoara a deservit 123.839 de călători. În anul 2019, peste 200.000 de călători au folosit vaporaşele, din care 75.000 de pasageri le-au folosit pentru agrement (de la pontonul Catedrală până la Uzina de apă şi retur) şi 127.328 de călători, în regim de transport public.

În octombrie 2018, Timişoara a devenit oficial primul oraş din România cu transport public în comun naval, deservit de şapte vaporetto, pe Canalul Bega, după mai bine de şapte decenii de la sistarea transportului de mărfuri şi peste cinci decenii de la sistarea celui de persoane. AGERPRES

(sursa foto opiniatimisoarei.ro)

ALTE ȘTIRI RECENTE