PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Timiş: Sistem elveţian de pregătire în domeniul ospitalităţii, la Buziaş

O academie din domeniul ospitalităţii ohma deschide un campus în oraşul Buziaş, cu sprijinul Consiliului Judeţean (CJ) Timiş, care organizează cursuri vocaţionale sub licenţa Ecole hoteliere de Lausanne (EHL), cea mai prestigioasă instituţie de învăţământ de profil la nivel mondial.

Implicarea CJ Timiş vine în contextul proiectului Timişoara Capitală Europeană a Culturii în 2023 şi a implicaţiilor pozitive ale acestuia pentru judeţ, dar şi a lipsei forţei de muncă şi a personalului specializat în industria ospitalităţii.

„Avem în vedere şi îndeplinirea obiectivului din Strategia sectorială de dezvoltare turistică a judeţului Timiş 2018 – 2028 de creştere cu 10% a personalului angajat în turism în 2025 faţă de 2018, precum şi creşterea gradului de retenţie pe posturi din turism şi conexe cu 20% în acelaşi interval. Actualul proiect se înscrie şi în Strategia de dezvoltare socio-economică a judeţului Timiş 2021 – 2027 şi în direcţiile de dezvoltare teritorială asumate de CJ Timiş”, a declarat, vineri, liderul administraţiei judeţene, Alin Nica.

În acest sens, la sediul CJ Timiş s-a semnat Declaraţia comună în vederea susţinerii academiei în ospitalitate ohma, care organizează cursuri vocaţionale sub licenţa Ecole hoteliere de Lausanne (EHL). Părţile partenere sunt CJ Timiş, Winsedswiss Education Group, Primăria Oraşului Buziaş, Inspectoratul Şcolar Judeţean, Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului în judeţul Timiş.

Fundaţia Didactica, Winsedswiss România şi academia ohma, sub licenţa şcolii hoteliere din Lausanne sunt entităţi care fac parte din Winsedswiss Education Group, care va asigura crearea şi furnizarea de programe educaţionale. Învăţământul vocaţional, universitar şi postuniversitar este bazat pe filosofia sistemului elveţian de educaţie duală, fiind o îmbinare a noţiunilor teoretice cu transpunerea acestora în practică la locul de muncă.

Academia ohma din Buziaş va fi cel de-al patrulea campus licenţiat EHL deschis de grupul educaţional în România. AGERPRES

(sursa foto coltisorderomania.ro)

ALTE ȘTIRI RECENTE