PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Sălaj: Primăria Zalău demolează peste 150 de garaje şi copertine – ‘amenajări neuniforme, hidoase, cu aspect dezolant’

Consilierii locali din Zalău au aprobat, în cadrul şedinţei de vineri, desfiinţarea a 168 de garaje şi copertine din trei zone ale oraşului, pentru a construi parcări, spaţii verzi, un teren de sport multifuncţional şi spaţii de joacă pentru copii.

„Sunt amenajări neuniforme, hidoase, care au un aspect dezolant, sunt acoperite cu plăci de azbociment, unele în mod evident neutilizate, iar altele fiind folosite pentru depozitarea diferitelor bunuri devenite inutile prin casă”, se arată în referatului de specialitate al proiectului aprobat.

În plus, potrivit reprezentaţilor primăriei, zonele unde există aceste garaje şi copertine au un aspect insalubru, neîngrijit şi înghesuit.

„Am avut în vedere, în principal, nevoia din ce în ce mai mare de locuri de parcare, oportunitatea modernizării zonei prin amenajarea unei zone pietonale pe malul văii Sărmaş şi modernizarea spaţiilor verzi, realizarea unui teren de sport multifuncţional şi spaţii de joacă pentru copii. De asemenea, am analizat nevoia din ce în ce mai mare de locuri de parcare raportat la faptul că unele garaje nu sunt utilizate corespunzător destinaţiei, ci ca spaţii de depozitare, maşinile fiind parcate în apropierea garajelor sau copertinelor”, se mai arată în referatul menţionat.

Primăria Zalău va notifica toţi proprietarii acestor garaje şi copertine, care au obligaţia să elibereze amplasamentul în termen de 30 de zile. În caz contrar, garajul va fi demolat de către administraţia locală, iar proprietarul va fi obligat să suporte toate costurile. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE