PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Olt: Preşedintele CJ spune că la nivelul instituţiei se analizează trimiterea de ajutoare umanitare în Ucraina

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Olt, Marius Oprescu, a declarat, joi, că la nivelul instituţiei se analizează posibilitatea trimiterii unor ajutoare umanitare în Ucraina.

El a fost întrebat de jurnalişti dacă ia în calcul ajutoarea persoanelor afectate de criza din Ucraina.

„Aşteptăm să vedem cum escaladează aceste conflicte, am şi vorbit cu unii consilieri judeţeni să găsim o soluţie să fim prezenţi cum putem (prin trimiterea unor ajutoare umanitare n.r.) alături de vecinii noştri ucraineni”, a răspuns preşedintele CJ .

El şi-a exprimat îngrijorarea faţă de evoluţia situaţiei din Ucraina, arătând că aceasta ar putea genera o criză umanitară cât şi o criză economică la nivel european.

„Cu toţii suntem îngrijoraţi, bineînţeles, de situaţia Ucrainei. Aşa cum au declarat atât ministrul Apărării, cât şi premierul, dar şi preşedintele ţării, nu există un pericol sau un risc real ca România să fie implicată în război. Dar, din păcate, suntem cu toţii îngrijoraţi de situaţia din Ucraina, ea poate degenera şi în primul rând se va crea o criză umanitară şi economică în toată Europa de la acest război”, a mai spus Marius Oprescu. AGERPRES

(sursa foto cjolt.ro)

ALTE ȘTIRI RECENTE