PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Preşedintele CJ Maramureş: Avem cea mai mare comunitate de ucraineni; suntem pregătiţi să le oferim sprijin

Administraţia judeţului Maramureş este pregătită să acorde sprijin cetăţenilor ucraineni, dar şi etnicilor români care trăiesc în Ucraina, a informat, joi, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Maramureş, Ionel Bogdan.

„Suntem alături de poporul ucrainean şi condamnăm ferm, alături de partenerii noştri europeni şi internaţionali, această agresiune, care are loc la adresa unui stat vecin cu ţara noastră. În Maramureş avem cea mai mare comunitate de ucraineni (35.000) din România şi doresc să îi asigur că sunt alături de ei şi că suntem pregătiţi să le oferim tot sprijinul de care au nevoie în această perioadă dificilă. De asemenea, cetăţenii români din Ucraina au tot ajutorul statului român pentru a reveni în ţară, prin intermediul ambasadei şi misiunilor consulare”, a spus Ionel Bogdan.

În context, preşedintele CJ Maramureş a subliniat că cetăţenii n-au niciun motiv de îngrijorare pentru că România beneficiază de sprijinul NATO.

„Nici maramureşenii, nici românii nu au motive să se teamă. România beneficiază de cele mai puternice garanţii de securitate, în calitate de membru NATO cu drepturi depline”, a mai precizat Ionel Bogdan. AGERPRES

(sursa foto salutsighet.ro)

ALTE ȘTIRI RECENTE