PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Neamţ: Toate contractele de parcare de reşedinţă din Piatra-Neamţ devin nule începând cu 1 martie

Toate cele aproximativ 19.000 de contracte de parcare de reşedinţă din Piatra-Neamţ devin nule începând cu 1 martie, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, primarul Andrei Carabelea.

Edilul a precizat că serviciul de administrare a parcărilor va fi preluat de primărie având în vedere că se încheie contractul cu societatea Parking, care a avut în administrare, contra unei redevenţe, parcările din oraş.

„Toate contractele încheiate de cetăţeni cu Societatea Parking devin nule, dar vor fi recunoscute timp de 30 de zile pentru ca locatarii să îşi poată păstra locurile de parcare, în acest scop fiind necesară încheierea unui contract de utilizare a locului de parcare cu Primăria Piatra-Neamţ, până la data de 31 martie. Aşadar, cetăţenii nu trebuie să intre în panică, pentru că nimeni nu îşi va pierde actualul loc de parcare. Ei vor avea prioritate la încheierea contractului pentru locul deţinut în prezent pe o perioadă de 30 zile, respectiv până la 31 martie”, a declarat Andrei Carabelea.

Solicitanţii pot depune documentele online sau la ghişeele dedicate de la sediul primăriei şi Centrul de Informare Turistică.

Cei care au achitat parcarea până la o anumită dată a anului trebuie să solicite către Parking returnarea sumelor plătite în plus.

Licitaţiile pentru locurile de parcare se vor organiza doar pentru locurile disponibile, devenite vacante după data de 31 martie prin neprezentarea actualului deţinător sau devenite ulterior disponibile din diferite motive.

Noile tarife pentru utilizarea locurilor de parcare sunt de 175 de lei pe an pentru persoane fizice şi de 350 lei pentru cele juridice şi pot fi achitate la ghişeele Direcţiei Taxe şi Impozite sau online. AGERPRES

(sursa foto monitorulneamt.ro)

ALTE ȘTIRI RECENTE