PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Sector 6 București: Extinderea sistemului de colectare separată a deşeurilor, în atenţia Consiliului Local

Consilierii locali vor dezbate, în şedinţa de joi, un proiect de hotărâre ce are drept scop extinderea sistemului de colectare separată şi sortare a deşeurilor municipale, potrivit AGERPRES.

În 2021, autoritatea locală a demarat realizarea a 133 de platforme de colectare selectivă, iar prin proiectul actual se propune pregătirea extinderii sistemului de colectare separată şi sortare a deşeurilor municipale prin construirea a 886 platforme de colectare selectivă (estimativ) şi a unei staţii de sortare, prevede proiectul de hotărâre.

„Se aprobă participarea Sectorului 6 al Municipiului Bucureşti, având calitatea de solicitant, în vederea depunerii proiectului ‘Pregătirea Proiectului de Extindere a Sistemului de Colectare Separată şi Sortare a Deşeurilor Municipale la Nivelul Sectorului 6 al Municipiului Bucureşti’ în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare 2014 – 2020″, stipulează proiectul.

Potrivit sursei citate, se aprobă valoarea totală a proiectului, în cuantum de 10.818.629,78 de lei cu TVA. Valoarea totală a cheltuielilor eligibile se ridică la 10.272.288,66 de lei cu TVA, iar a celor neeligibile – la 546.341,12 de lei cu TVA.

Conform datelor raportate de operatorii de salubrizare care prestează activităţi de colectare a deşeurilor pe raza Sectorului 6, cantitatea de deşeuri colectată separat în 2020 reprezintă doar 11% din cea totală de deşeuri municipale ridicate.

Proiectul va contribui la creşterea capacităţilor de colectare selectivă şi sortare a deşeurilor la nivelul Sectorului 6 şi implicit la atingerea ţintelor definite în Ordonanţa de Urgenţă nr. 92/2021 privind regimul deşeurilor, menţionează sursa citată. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE