PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

O arteră rutieră cu patru benzi de circulaţie va fi construită în regim privat la Râmnicu Vâlcea

O nouă stradă cu patru benzi de circulaţie va fi construită în municipiul Râmnicu Vâlcea, aceasta urmând să fie şi o nouă alternativă rutieră între sudul şi nordul oraşului, au anunţat, marţi, reprezentanţii administraţiei locale.

Noua stradă va fi realizată în cartierul ce se preconizează a fi ridicat în partea de nord-est a municipiului, de-al lungul râului Olt, pe cheltuiala dezvoltatorului imobiliar.

„Noua arteră de circulaţie va prelungi accesul rutier ce porneşte de la intersecţia bulevardului Nicolae Bălcescu cu strada Remus Bellu (sediul Apele Române) într-o primă fază până la capătul străzii Matei Basarab şi ulterior, prin proiectul de traversare a căii ferate aflat în portofoliul municipalităţii, până la intersecţia cu strada Republicii. Noua stradă, realizată în regim privat, fără implicarea bugetului local, are două benzi pe sens, sensuri giratorii şi sistem de iluminat public”, se arată în comunicatul transmis de Primăria Râmnicu Vâlcea.

Acesta va fi ce-a de opta arteră rutieră cu patru benzi de circulaţie din oraş şi va constitui o nouă alternativă la principala stradă a oraşului, Calea lui Traian, pentru a ajunge în cartierele de la periferie. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE