PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Bihor: Prefectul declară că nu se vor mai da autorizaţii de construire în zone inundabile din judeţ

Prefectul judeţului Bihor, Dumitru Ţiplea, a declarat, miercuri, în şedinţa Colegiului prefectural, că nu se vor mai da autorizaţii de construire în zone inundabile din judeţ, el arătând că în cursul anului trecut au fost inventariate 763 de imobile amplasate în astfel de zone, potrivit AGERPRES.

El a subliniat că toate primăriile din judeţ au fost informate asupra acestui fapt. De asemenea, Dumitru Ţiplea a informat că anul trecut, la iniţiativa Prefecturii, printr-o acţiune unică în ţară, s-au inventariat toate clădirile existente în zonele inundabile sau în albiile majore ale cursurilor de apă din judeţ.

„Am constituit o comisie prin ordin, alcătuită din cinci instituţii: Instituţia Prefectului, Consiliul Judeţean, Garda de Mediu, ISU Crişana, ABA Crişuri şi am lucrat şapte persoane timp de trei luni pentru a inventaria toate clădirile care sunt în zonele inundabile. Este o iniţiativă unică în ţară. Rezultatul: am identificat 763 de construcţii amplasate în zone inundabile”, a declarat prefectul.

Acesta a menţionat şi că în dosarele aflate în instanţe s-a dispus respingerea petenţilor care solicită despăgubiri ca urmare a păstrării unor bunuri în zonele inundabile.

Prefectul Dumitru Ţiplea a apreciat colaborarea între instituţiile din judeţ cu privire la această problemă.

„Împreună putem face mult mai mult. Şi este un exemplu de bună practică situaţia de colaborare dintre Instituţia Prefectului, ISU Crişana şi ABA Crişuri. De fiecare dată colaborăm foarte bine şi le mulţumesc pentru toate eforturile. Aşa am constatat din activitatea desfăşurată în comun că există nişte probleme serioase în cazul unor imobile construite în zone inundabile”, a mai afirmat Dumitru Ţiplea. AGERPRES 

(surse foto

ALTE ȘTIRI RECENTE