PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Protocol între consiliile judeţene Galaţi şi Brăila pentru realizarea unui aeroport regional

Consiliile judeţene din Galaţi şi Brăila vor încheia un protocol de colaborare pentru realizarea unui aeroport regional, a informat, marţi, Biroul de presă al instituţiei gălăţene, potrivit AGERPRES.

Potrivit sursei citate, protocolul va fi supus aprobării în cadrul şedinţei Consiliului Judeţean Galaţi de luni, 28 februarie.

Documentaţia tehnico-economică a acestui obiectiv de investiţii, precum şi toate documentele premergătoare execuţiei acestuia vor fi realizate pe baza acestui protocol de colaborare, în cadrul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Infrastructura de Transport(ADIIT) de interes strategic în zona de Est şi Sud, din care fac parte consiliile judeţene din Galaţi, Brăila, Călăraşi şi Ialomiţa.

„Vom lucra împreună cu colegii de la Brăila pentru ca proiectul aeroportului să devină realitate. Este fără doar şi poate una dintre cele mai aşteptate investiţii, care ar ajuta mult la dezvoltarea întregii regiuni. Ştiu că se vorbeşte de mulţi ani de acest proiect, însă, acum, pentru prima oară se fac paşi concreţi pentru a realiza acest vis al celor care trăiesc în zona Galaţi – Brăila şi nu numai, în condiţiile în care de acest aeroport ar putea beneficia şi cei din Vrancea sau localităţile de frontieră din Republica Moldova”, a declarat preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea.

El a adăugat că în bugetul de anul acesta al instituţiei au fost prevăzuţşi bani pentru realizarea primelor expertize şi analize, precum şi a mai multor documente tehnice, de care este nevoie pentru a fi obţinute, prin intermediul ADIIT, fonduri nerambursabile pentru construirea acestui aeroport.

„Acum avem şi un avantaj foarte mare, şi anume faptul că acest obiectiv de investiţii a fost inclus în Master Planul General de Transport al României. În plus, nu mai suntem singuri în acest demers, ci împreună cu partenerii de la Brăila. De altfel, cred că este primul proiect major, cel puţin din ultimii ani, în care, fără niciun fel de orgoliu, chiar şi dincolo de hârtii şi proceduri, cele două judeţe îşi dau mâna pentru a realiza o investiţie atât de importantă”, a mai afirmat preşedintele CJ Galaţi. AGERPRES

(sursa foto digi24.ro)

ALTE ȘTIRI RECENTE