PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Primăria Municipiului Timişoara a montat senzori de detecţie a dioxidului de carbon în câteva şcoli

Primăria Municipiului Timişoara a montat senzori pentru detecţia dioxidului de carbon, a nivelului de temperatură şi de umiditate în cinci şcoli din oraş, setul de 20 de senzori fiind o donaţie primită de administraţia locală, potrivit AGERPRES.

„Senzorii au fost montaţi în săli de clase din respectivele şcoli. Vorbim despre un proiect-pilot, iar unităţile de învăţământ au fost alese pentru a asigura o dispersie a acestor senzori în oraş, pentru a avea o imagine cât mai clară şi mai relevantă”, a precizat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Timişoara, Bogdan Marta.

Prezenţa unui nivel ridicat de dioxid de carbon în aer poate provoca somnolenţă şi chiar dureri de cap. Odată ce senzorii alertează cadrele didactice referitor la nivelul ridicat de dioxid de carbon, acestea vor putea aerisi spaţiul şi astfel vor îmbunătăţi condiţiile de sănătate din clase, pentru educaţie, spun reprezentanţii primăriei.

În acest program pilot au fost incluse două şcoli generale (nr.1 şi nr.15) şi trei licee (Tehnologic „Electrotimiş”, Teoretic „Grigore Moisil” şi Teoretic „Nikolaus Lenau”), în fiecare dintre ele fiind montaţi câte patru senzori. AGERPRES

(sursa foto

ALTE ȘTIRI RECENTE