PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Prahova: Efort suplimentar de 16 milioane de euro la Ploieşti pentru proiecte cu fonduri UE, în urma creşterii preţurilor

Primăria Ploieşti va avea de suportat un efort bugetar suplimentar de circa 16 milioane de euro după actualizarea indicatorilor mai multor proiecte cu fonduri europene ca urmare a creşterii preţurilor la materiale şi echipamente, a anunţat, luni, primarul Andrei Volosevici, potrivit AGERPRES.

Consiliul Local (CL) Ploieşti a aprobat, în şedinţă extraordinară, actualizarea indicatorilor tehnico-economici pentru şapte proiecte de infrastructură care vor fi finanţate din fonduri europene, actualizarea costurilor fiind necesară pe fondul creşterii preţurilor la materiale şi echipamente.

În context, Volosevici a precizat că efortul bugetar pe care Primăria Ploieşti va trebui să îl facă până la finalul anului 2023 este de 16 milioane de euro.

„Legislaţia şi toate actele normative în momentul acesta nu prevăd vreo cofinanţare dintr-o zonă de fonduri europene sau guvernamentale. Se vorbeşte despre lucrul acesta, dar momentan nu avem nimic concret şi toate proiectele trebuie implementate până la sfârşitul anului 2023 şi înseamnă un efort de 16 milioane de euro în plus pentru bugetul primăriei, aşa cum arată legislaţia acum. (…) Anul trecut aveam contractele, trebuiau doar semnate de cei care câştigaseră licitaţiile, dau au refuzat să le semneze pentru că preţurile crescuseră foarte mult la materialele de construcţii. (…) În momentul acesta, cu reactualizarea tuturor proiectelor, Primăria Ploieşti va trebui să facă, până la sfârşitul anului 2023, un efort suplimentar de 16 milioane de euro”, a arătat primarul. AGERPRES

(sursa foto 9am.ro)

ALTE ȘTIRI RECENTE