PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Giurgiu: Consiliul Judeţean a început acordarea burselor restante pentru elevii din învăţământul profesional

Consiliul Judeţean Giurgiu a început acordarea burselor de studii restante, aferente perioadei septembrie-decembrie 2021, pentru elevii care efectuează cursuri de învăţământ profesional dual la clasele specializate din judeţ.

„Începând de astăzi, 22 februarie 2022, se distribuie bursele din partea Consiliului Judeţean Giurgiu, aferente perioadei septembrie-decembrie 2021 pentru elevii din clasa a IX-a cu calificarea de operator la maşini cu comandă numerică, 13 beneficiari, calificarea sudor, 24 de elevi beneficiari. Totodată, şi un agent economic care susţine formarea elevilor în învăţământul profesional din judeţul Giurgiu a efectuat plata la zi a burselor pentru elevii de la Colegiul Tehnic ‘Viceamiral Ioan Bălănescu’, care frecventează cursuri în clasele a IX-a, calificările: mecanic auto, electronist aparate şi echipamente şi operator la maşini cu comandă numerică”, se arată într-un comunicat de presă emis marţi de CJ Giurgiu.

În judeţul Giurgiu sunt 88 de elevi înscrişi la cursuri de învăţământ profesional care beneficiază de burse de studii din partea CJ şi a operatorilor economici.

Totodată, CJ va asigura în acest an şi o masă caldă pentru un număr de 50 de elevi din clasele a IX-a de la Colegiul Tehnic „Viceamiral Ioan Bălănescu”.

Prin acordarea acestor burse şi asigurarea unei mese calde autorităţile îşi doresc „motivarea elevilor cu posibilităţi materiale reduse să îşi finalizeze cursurile” şi să înveţe o meserie, astfel fiind recuperaţi în acest an şcolar şi şapte elevi aflaţi în risc de abandon şcolar. AGERPRES

(sursa foto ziare.com)

ALTE ȘTIRI RECENTE