PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Sector 5: Un sistem de supraveghere video va fi implementat în zonele vulnerabile

Un sistem de supraveghere video va fi implementat în zonele vulnerabile din Sectorul 5 cu o investiţie de aproape 30 de milioane de lei fără TVA, după ce Consiliul Local a adoptat în şedinţa de luni un proiect de hotărâre pe acest subiect, potrivit AGERPRES.

„Se aprobă indicatorii tehnico-economici, în conformitate cu devizul general pentru obiectivul de investiţii ‘Sistem de supraveghere video în zonele vulnerabile din Sectorul 5 al Municipiului Bucureşti'”, prevede hotărârea adoptată.

Prin implementarea sistemului de supraveghere video se urmăreşte descurajarea infracţionalităţii, mai precis creşterea gradului de siguranţă pentru locuitori, precum şi controlul depozitării ilegale a deşeurilor.

„Studiul de fezabilitate a fost realizat pentru monitorizarea video a 124 de locaţii (97 de locaţii pentru monitorizarea punctelor vulnerabile – depozitare deşeuri necontrolate şi 29 locaţii pentru monitorizarea punctelor de interes, infracţionalitate sau trafic auto/pietonal) reprezentând intersecţii, străzi şi intrări în şcoli”, prevede proiectul de hotărâre.

Durata de implementare a proiectului este de circa 10 luni calendaristice şi are o valoare totală de 29.904.287,92 lei fără TVA. AGERPRES

(sursa foto bihon.ro)

ALTE ȘTIRI RECENTE