PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Mari cantităţi de deşeuri toxice arse, descoperite la marginea Bucureștiului

Primăria Capitalei informează că poliţiştii locali au descoperit vineri, la marginea Bucureştiului, mari cantităţi de deşeuri toxice arse, în special cauciucuri, cabluri electrice şi resturi provenite din dezmembrări auto, acestea fiind o sursă importantă a poluării aerului şi mediului înconjurător, potrivit AGERPRES.

Potrivit unui comunicat al PMB, mai multe zone cu acumulări masive de deşeuri au fost descoperite, vineri, de poliţiştii locali ai Direcţiei Generale de Poliţie Locală şi Control Bucureşti (DGPLCB)cu ocazia unor acţiuni de combatere a poluării aerului în Capitală.

Însoţiţi de Anamaria Gram, consilier general şi membru în Comisia de Ecologie, Protecţia Mediului şi Igienizare, inspectorii de la DGPLCB au identificat, la marginea Capitalei, mai multe terenuri pe care erau depozitate şi arse ilegal cantităţi mari de deşeuri toxice, în special cauciucuri, cabluri electrice şi resturi provenite din dezmembrări auto.

În urma arderii ilegale a acestora, în atmosferă sunt eliberate substanţe chimice sub forma unor compuşi foarte toxici atât pentru oameni, cât şi pentru mediul înconjurător.

Terenurile – sursă a poluării aerului în Capitală – sunt situate la marginea Bucureştiului, în zone nepopulate, accesul făcându-se pe drumuri neasfaltate, aproape impracticabile.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii locali au constatat că aceste activităţi ilegale – care aduc prejudicii majore mediului înconjurător – se produc în special noaptea, tocmai pentru a face imposibilă depistarea arderilor.

Persoanele responsabile de arderea ilegală a deşeurilor şi, implicit, de poluarea aerului în Bucureşti urmează a fi identificate şi sancţionate, conform prevederilor legale. AGERPRES

(sursa foto Primaria municipiului Bucuresti/Facebook.com)