PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Harghita: A fost adoptat bugetul judeţului pe 2022; acesta este axat pe proiecte de dezvoltare

Bugetul judeţului Harghita a fost adoptat, vineri, în cadrul unei şedinţe extraordinare, acesta fiind axat în principal pe dezvoltare, cooperare şi oportunităţi pentru tineri şi sfera civilă, a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean, Borboly Csaba, potrivit AGERPRES.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, acesta a precizat că bugetul judeţului Harghita, pe care l-a catalogat ca fiind unul ambiţios, este de peste 100 de milioane de euro, din care 504 milioane de lei venituri şi 532 milioane de lei cheltuieli.

De asemenea, preşedintele Consiliului Judeţean a anunţat şi un buget participativ de un milion de lei, invitând locuitorii judeţului să vină cu propuneri pentru folosirea acestuia.

‘Pornesc cu încredere la drum şi sper în sprijinul pe care-l vom primi prin Programul Anghel Saligny iniţiat de UDMR, pentru a continua investiţiile în drumuri care sunt o prioritate pentru noi şi totodată în dezvoltarea comunităţii prin instituţiile noastre subordonate şi asociaţiile în care Consiliul Judeţean Harghita este parte. (…) Totodată, azi am aprobat şi programele cu finanţare nerambursabilă destinate sferei civile, asociaţiilor pompierilor voluntari, asociaţiilor sportive şi o serie de programe derulate de instituţia noastră care vin în sprijinul comunităţii. Prin programele cu finanţare europeană dorim să sprijinim comunităţile şi instituţiile subordonate în dezvoltare’, se mai arată în postarea preşedintelui Consiliului Judeţean Harghita. AGERPRES

(sursa foto zarnesti.net)