PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

București: 40 de staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice vor fi montate în Sectorul 5

Un număr de 40 de staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice vor fi montate în Sectorul 5 cu o investiţie de circa 10 milioane de lei cu TVA, după ce consilierii locali au adoptat în şedinţa de luni un proiect de hotărâre pe acest subiect.

„Se aprobă indicatorii tehnico-economici, în conformitate cu devizul general pentru obiectivul de investiţii ‘Staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice în Sectorul 5 al Municipiului Bucureşti'”, prevede hotărârea.

Obiectivul principal al investiţiei este acela de a crea 80 de puncte de reîncărcare prin montarea a 40 de staţii în tot atâtea locaţii. Staţiile de reîncărcare vor fi formate din două puncte de reîncărcare alimentate de acelaşi punct de livrare din reţeaua publică de distribuţie.

Durata de implementare a proiectului este de 24 de luni şi are o valoare totală de 10.036.405,80 lei cu TVA.

Prin realizarea acestui obiectiv autoritatea locală îşi propune să îmbunătăţească calitatea mediului, prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră prin stimularea utilizării vehiculelor electrice, dezvoltarea infrastructurii de alimentare a vehiculelor cu energie electrică, precum şi a transportului ecologic. AGERPRES

(surse foto opiniatimisoarei.ro)

ALTE ȘTIRI RECENTE