PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Bihor: Instituţia Prefectului solicită MDLPA fonduri pentru acoperirea pagubelor produse de inundaţii în trei localităţi

Instituţia Prefectului Bihor solicită Guvernului fonduri de 473.000 de lei pentru acoperirea pagubelor produse de inundaţii, în urmă cu două săptămâni, în trei localităţi bihorene.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, a fost înaintat executivului un proiect de Hotărâre de Guvern privind alocarea acestei sume, după ce Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) a aprobat, în şedinţa din 18 februarie, rapoartele privind evaluarea pagubelor produse în intervalul 7-8 februarie în unităţile administrativ-teritoriale Lunca, Ştei şi Ţeţchea.

Rapoartele au fost întocmite, în urma analizei în teren, de către comisia de specialişti constituită prin ordinul prefectului în data de 9 februarie.

Conform Raportului sinteză, inundaţiile au produs eroziuni de mal şi au afectat drumuri comunale, străzi, rigole, podeţe şi traversări pietonale, pagubele fiind estimate la: 110.000 de lei în Lunca, 210.000 de lei în Ştei şi 117.000 de lei în Ţeţchea.

Conform proiectului de hotărâre înaintat către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, fondurile necesare pentru înlăturarea efectelor inundaţiilor vor fi alocate din Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului din bugetul de stat pe 2022.

„Ca în fiecare an, am luat măsuri pentru a limita pagubele produse de inundaţii în judeţul Bihor, iar rezultatele sunt vizibile. Vom continua să efectuăm aceste demersuri de prevenţie, în coordonare cu toate instituţiile abilitate,” a declarat prefectul Dumitru Ţiplea. AGERPRES

(sursa foto digi24.ro)

ALTE ȘTIRI RECENTE