PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Uniunea Asociaţiilor de Proprietari Prahova cere anularea unei hotărâri a CL Ploieşti privind majorarea tarifului la gigacalorie

Uniunea Asociaţiilor de Proprietari (UAP) Prahova cere anularea unei hotărâri a Consiliului Local (CL) Ploieşti privind majorarea tarifului la gigacalorie, pe care o consideră ca fiind „abuzivă”, potrivit AGERPRES.

Conform unui comunicat de presă emis, vineri, de UAP Prahova, reprezentanţii acesteia au depus la Registratura Primăriei Ploieşti o plângere prealabilă prin care solicită, conform legii Contenciosului administrativ, atât primarului Andrei Volosevici, cât şi Consiliului Local să dispună revocarea HCL nr.10.02.2022 privind aprobarea ajustării preţului la gigacalorie.

„Modul în care s-a ajuns la aprobarea majorării tarifului la gigacalorie este unul ciudat, dacă nu chiar dubios. S-a încălcat în mod evident procedura ce trebuia urmată (…). Cert este că există toate premisele încălcării unor acte normative în promovarea şi aprobarea acestei HCL 60, iar dacă aceasta nu va fi revocată, toţi cei care au iniţiat-o şi votat-o vor răspunde în faţa legii”, precizează sursa citată.

Într-un comunicat emis anterior, UAP anunţa că a solicitat prefectului judeţului să atace în instanţă această hotărâre „abuzivă”, unul dintre motivele invocate fiind nerespectarea transparenţei decizionale.

UAP reaminteşte că operatorul Veolia Energie Prahova a anunţat că, din primăvara acestui an, renunţă la contractul cu Primăria Ploieşti.

Conform hotărârii adoptate de CL Ploieşti şi contestată de UAP Prahova, preţul de facturare a energiei termice livrate în sistem centralizat este, de la 1 februarie, de 910,50 lei/Gcal, fără TVA, valoare care cuprinde tariful de 605,22 lei/gigacalorie, plus diferenţele de recuperat de către operator.

Momentan, preţul plătit de către populaţia racordată la sistemul centralizat este de 186,97 lei fără TVA, diferenţa fiind susţinută de la bugetul local. AGERPRES

(sursa foto 9am.ro)

ALTE ȘTIRI RECENTE