PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Se mărește taxa pentru ridicarea deşeurilor pentru locuitorii din Sectorul 2 din București

Aproximativ 60.000 de locuitori ai Sectorului 2 vor plăti mai mult pentru ridicare, transport, depozitare deşeuri municipale, pentru că, până în prezent, nu au încheiat contract cu operatorul de salubrizare, potrivit AGERPRES.

Potrivit unui comunicat al autorităţii locale transmis, vineri, AGERPRES, aceştia vor achita o taxă specială de 21,27 de lei/persoană/lună, conform hotărârii Consiliului Local nr. 361 din 25 noiembrie 2021.

„În Sectorul 2 este mult mai economic ca cetăţenii să încheie contract şi să plătească la ‘volumul’ de deşeuri predate comparativ cu o taxă lunară per persoană. (…) În Sectorul 2 sistemul de plată pentru acest serviciu este schimbat radical de la 1 ianuarie 2022 – se implementează cele două principiile europene ‘plăteşte cât arunci’ şi ‘poluatorul plăteşte’. Mai precis, asociaţiile de proprietari şi utilizatorii casnici (case) încheie contract direct cu operatorul, îşi personalizează contractul în funcţie de nevoile pe care le au şi plătesc fix câte deşeuri municipale aruncă. Este mult mai avantajos pentru cetăţeni să încheie contract şi să achite lunar fix cât aruncă comparativ cu o taxă lunară per persoană”, atrage atenţia Primăria Sectorului 2.

Autoritatea locală semnalează că în avantajul cetăţenilor este şi măsura implementată pentru a stimula colectarea selectivă – primăria subvenţionează parţial tariful pentru deşeurile din ambalaje, astfel încât cetăţenii plătesc 0,99 lei/tonă, fără TVA (practic achită fracţia umedă).

Detalii legate de modalităţile de încheiere ale contractelor, tarifele percepute, avantajele pentru cetăţeni sunt prezentate pe platforma www.salubrizare.ps2.ro.

„Încheierea contractului nu înseamnă numai respect faţă de lege, ci şi responsabilitate civică. Plătim prea scump pentru un trai în poluare, în timp ce pierdem inutil resurse şi achităm amenzi substanţiale pentru măsurile de infringement din partea Comisiei Europene”, au adăugat reprezentanţii Primăriei Sectorului 2. AGERPRES

(sursa foto romfertrans.ro)

ALTE ȘTIRI RECENTE