PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Scrisoare de intenţie semnată de conducerile CJ Hunedoara şi ale Municipiului Chişinău pentru un Acord de înfrăţire

O scrisoare de intenţie privind încheierea unui Acord de cooperare şi înfrăţire între Judeţul Hunedoara şi Municipiul Chişinău a fost semnată, joi, la sediul Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, de către preşedintele instituţiei administrative, Laurenţiu Nistor, şi primarul capitalei Republicii Moldova, Ion Ceban.

Prin documentul semnat la Deva, părţile au convenit să promoveze şi să susţină colaborarea în domeniile economic şi comercial, turism, ştiinţă şi tehnologie, cultură, educaţie, medicină, sport, artă şi resurse naturale.

„Aşteptările pe care le avem sunt de cele mai bune intenţii, de a colabora împreună pe un termen îndelungat. Împreună vom stabili toate axele şi domeniile de activitate pe care vom putea colabora şi sper să fie cât mai multe. În principal, în învăţământ avem posibilitatea de a sprijini foarte mult prin facultăţile care funcţionează în judeţul Hunedoara. Din punct de vedere economic mi-aş dori să avem cât mai muţi oameni de afaceri care să facă schimburi de experienţă cu Republica Moldova, cu municipiul Chişinău. Sperăm ca aceste lucruri frumoase să se întâmple cât mai repede”, a declarat preşedintele CJ Hunedoara, Laurenţiu Nistor.

La rândul său, primarul general al municipiului Chişinău a subliniat importanţa potenţialului care stă la baza acestui parteneriat.

„Ne dorim să putem dezvolta un parteneriat durabil. Cred că există un potenţial enorm în toate domeniile care ar putea fi de interes. De la educaţie şi cultură, până la turism şi infrastructură. Mi-aş dori ca această colaborare să fie oficializată şi să putem dezvolta o bună relaţie de colaborare. Îmi doresc să revin în judeţul Hunedoara, chiar şi împreună cu familia, pentru că aveţi o moştenire istorică aparte”, a spus Ion Ceban.

El a invitat autorităţile şi oamenii de afaceri din judeţul Hunedoara la un forum economic care va avea loc la Chişinău, la sfârşitul lunii septembrie, exprimându-şi speranţa că manifestarea va deschide oportunităţi pentru ambele părţi.

„Eu sper să participe mai multă lume, inclusiv oameni de afaceri. Avem ce să oferim şi, în acelaşi timp, există aici (în Hunedoara, n.r.) un mare potenţial care poate fi interesant pentru oamenii din Chişinău sau din Republica Moldova”, a apreciat primarul municipiului Chişinău.

Autorităţile din Hunedoara au estimat că Acordul de înfrăţire ar putea fi semnat în toamna acestui an, la Chişinău. AGERPRES

(sursa foto hotelscombined.com)

ALTE ȘTIRI RECENTE