PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Harghita: Primăria Gheorgheni amplasează containere pentru colectarea uleiului uzat

Mai multe containere pentru colectarea uleiului uzat au fost amplasate în municipiul Gheorgheni de către primăria oraşului, în parteneriat cu o firmă din Odorheiu Secuiesc, potrivit AGERPRES.

Municipalitatea din Gheorgheni a anunţat, pe pagina sa de Facebook, că deocamdată în cele mai aglomerate zone ale oraşului au fost amplasate şase containere cu cadru metalic, înalte de 1,30 metri, urmând ca în viitor numărul punctelor de colectare să crească.

Locuitorii oraşului sunt rugaţi să nu pună ulei uzat direct în containere, ci să să îl aducă în flacoane de plastic bine închise.

La punctele de colectare se pot recicla, pe lângă ulei alimentar „stricat sau expirat”, şi unt, untură, margarină, grăsimea rezultată în urma gătirii sau uleiuri vegetale rămase după marinare.

Primăria îi roagă pe localnici să nu pună în containere maioneză, sosuri, dressing-uri, alte lichide şi produse chimice, ulei de motor, lubrifianţi sau ulei mineral.

Cantitatea colectată va fi transportată de către firma parteneră, cea mai mare parte a uleiului uzat urmând să fie refolosită în producţia de asfalt, mai precizează sursa citată.

Şi Primăria Miercurea Ciuc a amplasat, la sfârşitul anului trecut, mai multe containere pentru colectarea uleiului uzat, interesul locuitorilor pentru acest tip de reciclare fiind foarte ridicat. AGERPRES

(sursa foto szekelyfold-360.ro)

ALTE ȘTIRI RECENTE