PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Primăria Timişoara, amendată de Garda de Mediu cu 60.000 de lei pentru murdăria din oraş

Primăria Municipiului Timişoara a fost amendată de Comisariatul Judeţean al Gărzii de Mediu Timiş cu suma de 60.000 de lei, pentru murdăria din oraş, potrivit AGERPRES.

Comisarii de mediu au trecut la control după apariţia în spaţiul public a numeroase imagini care prezintă starea insalubră a municipiului.

„Urmare a (…) numeroaselor sesizări cu privire la starea de salubrizare defectuoasă în municipiul Timişoara, comisarii Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Timiş (GNMCJ) au efectuat operativ un control pe raza teritorial administrativă a municipiului Timişoara, în vederea verificării stării de salubrizare a localităţii, ocazie cu care s-a constatat că aspectele reclamate se confirmă”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a GNM CJ Timiş.

Garda de Mediu subliniază că starea de salubrizare în municipiul Timişoara lasă de dorit, pe domeniul public au fost identificate abandonări de deşeuri, „măturatul stradal pe lângă borduri lipseşte cu desăvârşire”, iar frunzele nu au fost colectate şi predate către operatori autorizaţi.

Pentru neconformităţile constatate, comisarii GNM CJ Timiş au aplicat o sancţiune contravenţională în valoare de 60.000 lei şi au dispus măsuri urgente pentru salubrizarea stradală, respectiv prezentarea unui grafic de salubrizare pe străzi. AGERPRES

(sursa foto banatulazi.ro)

ALTE ȘTIRI RECENTE