PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Hunedoara: Noile axe de finanţări europene, prezentate directorilor de şcoli din Deva

Noile axe de finanţare, prin care se pot obţine fonduri nerambursabile europene pentru modernizarea instituţiilor de învăţământ, au fost prezentate miercuri directorilor de şcoli şi licee din Deva, în contextul în care administraţia locală are în plan să întocmească mai multe proiecte referitoare la reabilitarea infrastructurii şcolare, potrivit AGERPRES.

Potrivit autorităţilor, întâlnirea a fost organizată pentru a informa conducerea şcolilor despre faptul că în perioada imediat următoare se vor lansa apeluri de proiecte prin care se pot obţine finanţări nerambursabile din fonduri europene sau naţionale pe mai multe programe de investiţii.

„Investiţiile vizează în principal lucrări de izolaţie termică, îmbunătăţirea sistemului de încălzire, a instalaţiilor, susţinerea utilizării surselor regenerabile de energie, realizarea unor proiecte integrate de consolidare seismică şi eficienţă energetică destinate clădirilor publice, precum şi alte lucrări complementare”, a precizat Primăria Deva.

Fondurile nerambursabile vor putea fi utilizate şi pentru îmbunătăţirea accesului la servicii de calitate în educaţie, cum ar fi dotarea şi digitalizarea unităţilor de învăţământ, investiţii în infrastructură, laboratoare şi ateliere.

De asemenea, finanţările pot viza construcţii noi şi extinderi pentru şcoli supraaglomerate sau cu învăţământ în două schimburi, realizarea accesului pentru persoane cu dizabilităţi. AGERPRES

(sursa foto primariadeva.ro)

ALTE ȘTIRI RECENTE