PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Harghita: A fost aprobat bugetul municipiului Miercurea-Ciuc; aproape 60% – pentru proiecte de dezvoltare

Consiliul Local al municipiului Miercurea-Ciuc a aprobat, miercuri, bugetul oraşului pentru anul 2022, aproape 60% din acesta urmând să fie alocat proiectelor de dezvoltare, potrivit AGERPRES.

Bugetul municipiului Miercurea Ciuc este de 277,14 de milioane de lei, 58%, adică 160,11 milioane de lei, fiind reprezentat de capitolul dezvoltare.

Potrivit unui comunicat transmis de Biroul de Presă al Primăriei Miercurea Ciuc, pentru funcţionarea sistemului educaţional se alocă din buget suma de 13,39 milioane de lei, pentru infrastructură culturală se vor cheltui 9,6 milioane de lei, în vreme ce pentru sprijinirea sportului s-au alocat aproape 10 milioane de lei.

De asemenea, bugetul prevede 1,3 milioane de lei pentru domeniul social, şi anume, „pentru centrele de zi pentru copii, bătrâni şi persoane cu dizabilităţi, precum şi pentru îngrijirea la domiciliu şi alte servicii sociale”, în vreme ce pentru întreţinerea drumurilor este alocată suma de 6,8 milioane de lei iar funcţionarea şi îmbunătăţirea iluminatului public vor costa municipalitatea 2,3 milioane de lei.

Un element de noutate în acest an este alocarea sumei de 500.000 de lei pentru bugetul participativ şi susţinerea Serviciului de Salvamont cu 240.000 de lei.

Primarul Korodi Attila a declarat pentru AGERPRES că proiectul de buget se concentrează pe dezvoltare, urmând să se pună accent şi pe atragerea de fonduri europene.

„Am reuşit sa construim un buget orientat către proiectele de dezvoltare. Pe lângă proiectele deja începute sau aflându-se în faza de începere de execuţie, am alocat resurse semnificative ca să putem atrage proiecte de finanţare din fonduri europene de rezilienţă sau de dezvoltare regională pentru următorii ani. Şi, cum am demonstrat şi anul trecut, vom parcurge un an cu multe proiecte culturale şi sportive care vor atrage în oraş iubitori de programe de calitate, într-o atmosferă inedită”, a afirmat Korodi Attila. AGERPRES

(sursa foto istockphoto.com)

ALTE ȘTIRI RECENTE