PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Galați: Consiliul Local Tecuci cedează Spitalul Municipal catre Consiliul Județean

Consiliul Judeţean(CJ) Galaţi a preluat de la Consiliul Local al Municipiului Tecuci managementul asistenţei medicale a Spitalului Municipal „Anton Cincu” Tecuci, informează, miercuri, Biroul de presă al instituţiei, potrivit AGERPRES.

„Este un moment extrem de important pentru spitalul din Tecuci şi pentru întreaga comunitate. Încă de anul trecut, am aprobat o hotărâre de consiliu pentru a putea prelua această unitate medicală, care deserveşte peste 100 de mii de oameni din Tecuci şi din localităţile apropiate. Deoarece aceste spaţii medicale vechi nu au fost niciodată reabilitate în adevăratul sens al cuvântului, spitalul are mare nevoie de lucrări ample de consolidare şi modernizare, precum şi de dotare cu aparatură medicală modernă”, a declarat preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea.

Potrivit acestuia, se lucrează deja la mai multe proiecte pentru acest spital, în valoare de peste 30 de milioane de euro, bani europeni care vor fi atraşi de echipa CJ Galaţi pentru transformarea spitalului din Tecuci într-o unitate medicală modernă.

„De altfel, la sfârşitul anului trecut, s-a reuşit pentru această unitate medicală atragerea a nu mai puţin de 11,7 milioane de lei, bani europeni care vor fi investiţi pentru achiziţionarea de aparatură medicală, inclusiv a unui computer tomograf”, a precizat Costel Fotea. AGERPRES 

(sursa foto romedic.ro)

ALTE ȘTIRI RECENTE