PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Botoșani: Se modernizează pe bani europeni Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) „Mavromati”

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Botoşani, Doina Federovici, a semnat cu Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene un contract de finanţare de peste 1,7 milioane de lei pentru decontarea unor lucrări de modernizare a Secţiei de Boli Infecţioase ale Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) „Mavromati”, se arată într-un comunicat de presă transmis, miercuri, de CJ, potrivit AGERPRES.

Potrivit sursei citate, la începutul lunii octombrie 2021, CJ a depus în cadrul apelului „Creşterea capacităţii de gestionare a crizei sanitare COVID-19” din Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020 proiectul „Îmbunătăţirea siguranţei pacienţilor şi asigurarea condiţiilor optime de spitalizare în contextul crizei sanitare COVID-19 în cadrul Secţiei Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă ‘Mavromati’ Botoşani”.

Proiectul, cu o valoare de 1.717.005,52 lei cu TVA, rambursabil 100%, fără cheltuieli neeligibile, presupune, în cea mai mare parte a lui, recuperarea cheltuielilor cu modernizarea şi extinderea reţelelor de instalaţie electrică şi a instalaţiilor de fluide medicale, precum şi finanţarea realizării unui sistem de detecţie şi alarmare la incendiu.

„Pentru a avea un act medical de calitate trebuie să avem şi condiţii normale de tratare a pacienţilor. Facem eforturi pentru a recupera ceea ce nu s-a făcut de-a lungul timpului. Anul trecut, Consiliul Judeţean a pus la dispoziţia Spitalului Judeţean fondurile necesare pentru reabilitarea instalaţiilor de oxigen şi a celor electrice din cadrul celor două corpuri de clădire ale secţiilor de boli infecţioase. În paralel, am depus cerere de finanţarea lucrărilor din sumele disponibile în cadrul POIM 2014-2020. Acum, am semnat contractul de finanţare cu Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene şi vom recupera cheltuielile făcute. Banii atraşi îi vom folosi pentru alte proiecte de dezvoltare de care judeţul are atât de multă nevoie”, a declarat Doina Federovici. AGERPRES

(sursa foto infobt.ro)

ALTE ȘTIRI RECENTE