PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Timiș: Câți bani are Timișoara la buget în 2022 și cum plănuiește să îi folosească

Primarul Dominic Fritz a anunţat că bugetul municipiului Timişoara pe anul 2022 este estimat la puţin peste 2.000.000.000 de lei, iar jumătate din acesta va merge spre lucrări de investiţii şi modernizare a oraşului, potrivit AGERPRES.

Proiectul de buget al municipalităţii va intra în consultare publică.

„Am construit un buget care va menţine Timişoara drept oraşul cu dezvoltarea cea mai dinamică din România şi care va pune în valoare uriaşul său potenţial. Marile şantiere care încep anul acesta sunt podul ILSA/ISHO, pasajul Solventul, reabilitarea infrastructurii de pe bulevardul Stan Vidrighin şi construcţia noii maternităţi. Una din ambiţiile principale ale anului 2022 este absorbţia unei sume record din fonduri europene, de 503 milioane de lei, cu care susţinem proiectele de modernizare a oraşului: înnoirea parcului de mijloace de transport cu 20 tramvaie noi şi autobuze electrice, continuarea marilor şantiere de pe bulevardul Cetăţii şi Calea Bogdăneştilor, schimbarea reţelelor de distribuţie a căldurii şi a apei calde, lucrări de modernizare a iluminatului public, amenajarea a 27 kilometri de piste pentru biciclete, modernizarea şcolilor şi a spitalelor timişorene”, afirmă Dominic Fritz, într-o postare pe facebook.

     Un capitol important al bugetului pe anul acesta este pregătirea Timişoarei pentru anul Capitalei Culturale Europene, astfel că vor continua lucrările la infrastructura culturală de la Centrul Multicultural, Cinema Studio, Cinema Dacia, Turnul de Apă din Iosefin şi vor începe lucrările la Centrul pentru Artă, Tehnologie şi Experiment, MultipleXity şi la cinema Timiş.

     În paralel, primarul spune că va fi pregătit oraşul pentru vizitatorii care vor veni în cadrul programului Capitala Culturală Europeană, urmând să fie amplasat un sistem modern de signalistică stradală în mai multe limbi străine, dar va fi pregătită şi o aplicaţie CityApp, care va putea fi descărcată pe telefonul mobil, referitoare la toate evenimentele culturale din oraş.

     De asemenea, este anunţată o creştere a bugetului alocat proiectelor culturale, la 14.000.000 de lei, la care se adaugă încă 13.000.000 de lei pentru proiecte din comunitate. AGERPRES

(sursa foto eureporter.co)