PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Suceava: Taxă de turism 3%. Cum vor fi folosite sumele de către autoritățile locale

Municipalitatea suceveană instituie o taxă de turism de 3% din tarifele unităţilor de cazare, pe care turiştii o vor plăti pe perioada de şedere, a anunţat, miercuri, primarul Ion Lungu, potrivit AGERPRES.

Primarul Sucevei a spus că sumele încasate din această taxă vor finanţa activitatea Organizaţiei de Management a Turismului.

„Nu inventăm roata. Am spus că am luat modelul de la Cluj şi de la Oradea şi vom introduce taxă de turism, taxa specială de promovare turistică care se plăteşte de turişti pentru întreaga perioadă de şedere şi se colectează prin intermediul unităţilor de cazare. Taxa propusă va fi de 3% la tarifele de cazare exclusiv TVA. Taxa asta pe care o colectăm pe un fond separat la Primăria Suceava, prin HCL, o punem la dispoziţia Organizaţiei de Management a Turismului, în aşa fel încât să se poată finanţa cheltuielile de funcţionare, pe de o parte, cheltuielile de promovare, participarea la târguri, iar (…) diferenţa de bani o pune municipalitatea, pentru că avem tot interesul să dezvoltăm activitatea de turism din oraşul nostru”, a spus Lungu.

Totodată, edilul sucevean a mulţumit instituţiilor prezente la prima întâlnire pe tema înfiinţării Organizaţiei de Management a Turismului, respectiv Consiliului Judeţean, Arhiepiscopiei, Universităţii, Muzeului Bucovinei, Iulius Mall şi operatorilor de turism. AGERPRES

(sursa foto Wikipedia)