PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Botoşani: Primăria Flămânzi reduce programul iluminatului stradal, din cauza facturilor prea mari la electricitate

Primăria oraşului Flămânzi din judeţul Botoşani a fost nevoită să reducă programul de iluminat public, ca urmare a creşterii considerabile a facturilor la electricitate.

Primarul Dan Oloeriu a declarat, pentru AGERPRES, că a adoptat măsura sistării iluminatului stradal între orele 23.00 şi 4.00 după ce facturile la curent au crescut de patru ori.

Potrivit acestuia, în luna decembrie 2021, administraţia publică a primit o factură pentru energie electrică de 59.000 de lei, în condiţiile în care în luna ianuarie a anului trecut cheltuielile pentru electricitate au fost de 14.000 de lei.

„Situaţia este gravă, pentru că această creştere este teribil de mare. În ritmul acesta nu avem nicio şansă să mai facem şi altceva, adică să mai facem şi investiţii. Noi ne-am prins o anumită sumă de bani în buget, dar, când am văzut facturile venite, am tras concluzia că trebuie să facem rectificări serioase ca să acoperim”, a afirmat Oloeriu.

Acesta precizează că, pe lângă facturile la energia electrică pentru iluminatul public, Primăria trebuie să acopere şi costurile cu energia pentru toate unităţile publice din subordinea sa.

Primarul din Flămânzi susţine că va încerca să găsească soluţii alternative pentru producerea de energie electrică, pentru a evita facturile mari. El ia în calcul construirea unui parc de panouri fotovoltaice pe o suprafaţă de circa zece hectare. AGERPRES

(sursa foto stiri.botosani.ro)