PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Administrațiile publice locale nu mai vor creșe finanţate din bugetul local, Ministerul Dezvoltării construiește mai multe

Opt noi construcții de creșe au fost aprobate prin Programul național de construcție de creșe, lansat de Ministerul Dezvoltării în anul 2021.

Construcțiile vor fi creșe mici, cu o capacitate de 40 de antepreșcolari în Constanța (2), Sebeș și Carei, iar în Timișoara și Piatra Neamț vor fi construite creșe de dimensiuni medii. În Bacău și Zalău, se vor construi creșe mari, pentru 100-110 copii, potrivit mdlpa.ro.

”Ministerul Dezvoltării susține dezvoltarea echilibrată a localităților și sprijină tinerele familii, motiv pentru care, în fiecare municipiu reședință de județ și municipiu am aprobat construirea unei creșe sau două acolo unde numărul locuitorilor depășește 100.000. Am aprobat finanțarea pentru 52 de creșe, iar acum am aprobat încă 8 noi construcții”, a declarat ministrul Dezvoltării, Cseke Attila.

Ministrul Dezvoltării a mai precizat că, în urma aprobării finanțării, construirea acestor creșe moderne intră în proces de achiziție publică și, ulterior, vor putea fi demarate lucrările de construcție.

Numărul total al creșelor aprobate pentru a fi construite, la nivel național, crește, astfel, la 60.

Recent, la o întâlnire cu prim-ministrul Nicolae Ciucă și cu membri ai Guvernului, reprezentanții structurilor asociative din România, ai administrațiilor publice locale, au cerut trecerea creșelor care aparțin administrațiilor publice locale către bugetul de stat, deoarece costurile funcționării acestora apasă bugetele locale. Ministrul Educației, domnul Sorin Cimpeanu, a precizat că banii sunt deja prinși în bugetul de stat.

 

(sursa foto: facebook.com/MinisterulLucrarilorPublice)