PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Guvernul  vrea să schimbe regulile după care lucrează funcționarii publici și personalul contractual din UAT-uri

Se schimbă regulile pentru cei care doresc să își pună experiența în slujba colegilor din administrația publică locală.

 

Specialiștii din primării care fac parte din diverse compartimente, de la Juridic, Agricol, la Fonduri europene sau Urbanism vor putea lucra pentru mai multe administrații locale, dar această muncă se va face pe baza de voluntariat.

 

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, a explicat recent că reglementările se vor modifica în așa fel încât specialiștii din UAT-uri care vor să dea o mână de ajutor să nu mai fie îngrădiți de legile în vigoare. Pentru acest lucru, Guvernul are în vedere elaborarea unui act normativ.

 

„Vom face o reglementare legată de consorţiile administrative, care vor fi fără personalitate juridică. Vor fi pe bază voluntară şi înseamnă următorul lucru: dacă într-un UAT, într-o comună, într-un oraş, într-un municipiu ai un specialist bun pe un anumit domeniu, indiferent care ar fi el – că e urbanist, că e cadastrist, că e la economic, la partea juridică, că face proiecte pe fonduri europene – dacă şi salariatul doreşte şi e o colaborare bună între mai multe UAT-uri, de ce nu ar putea acel om să lucreze şi pentru alt UAT, care poate are lipsă de personal pentru acea categorie”, a afirmat ministrul Cseke Attila.

 

(sursa foto: botosaninews.ro)