Administrațiile locale nu sprijină generația tânără, deși acest lucru este reglementat prin lege, este concluzia la care a ajuns Consiliul Tineretului din România, potrivit AGERPRES.
Consiliul Tineretului din România solicită, printr-un comunicat de presă, bugete locale pentru tineri corespunzătoare cu nevoile lor, gândite şi dezbătute împreună cu beneficiarii.
Legea nr. 350/2006 a tinerilor reglementează obligativitatea consiliilor judeţene şi locale ale municipiilor reşedinţă de judeţ de a constitui anual „fondul destinat activităţilor de tineret”. Alte prevederi ale aceleiaşi legi arată că autorităţile administraţiei locale trebuie să asigure mijloacele necesare ca tinerii să participe la luarea deciziilor care îi privesc şi au obligaţia de a consulta organizaţiile neguvernamentale de tineret în problematicile care îl vizează.
Toate acestea ar trebui reglementate de către autorităţile administraţiei publice prin înființarea de consilii consultative pe probleme de tineret. Aceste foruri consultative constituie însă „o raritate”, a susţinut Consiliul Tineretului din România, care are și propuneri de eficientizare a acestor colaborări cu autoritățile locale.
Printre aceste se numără înfiinţarea/întreţinerea unui Centru de Tineret, unde ONG-urile din domeniu şi nu numai să poată desfăşura activităţi pentru dezvoltarea personală şi profesională a tinerilor din comunitate; înfiinţarea/susţinerea activităţii unui Consiliu Consultativ pe Probleme de Tineret, constituit din ONG-urile locale de profil.
„Împreună cu organizaţiile noastre membre, am transmis o adresă către consiliile judeţene şi primăriile municipiilor reşedinţă de judeţ din ţară, prin care facem apel la dialog şi o finanţare a tineretului corelată cu nevoile acestora”, a precizat federaţia. AGERPRES
(sursa foto: www.freepik.com)